Spring til indhold
Hjem » Blog » Skal ALT indekseres på Google Search Console?

Skal ALT indekseres på Google Search Console?

Alt skal ikke nødvendigvis indekseres på Google Search Console.

Jeg har hjulpet flere klienter med at lave SEO på deres hjemmesider. Og jeg bruger altid Google Search Console og tilføjer en ejendom til deres hjemmeside (hvis de ikke allerede har gjort det selv). Og den sladre jo gerne om hvad der kan gøres bedre. Det er ganske fint at den gør det, for det er det den skal.

MEN mine klienter bliver ofte lettere frustreret over at der ikke bare står ”Godt arbejde” overalt, fordi der er en række sider som ikke er blevet indekseret. Men det er IKKE ALT som skal indekseres.

Skal alt indekseres på Google
Du behøver ikke indekseres ALT på din hjemmeside på Google

Hvorfor skal alt ikke indekseres på Google?

Fordi det er unødvendigt! Eksempelvis er der ingen grund til at indeksere “Author” eller “Feed” sider. Det er jo ikke det dine kommende kunder er interesseret i at finde. De er interesseret i at finde det de nu leder efter på din hjemmeside eller på din webshop hvis det er sådan en du har. Så i stedet for at bryde dit hoved med at alt ikke er indekseret på Google, er der andre ting du burde koncentrerer dig mere om. – Dobbelt indhold og ikke videre stillet URL`s.

Dobbelt indhold og ikke viderestillet URL`s er vigtigere at få ordnet

Hvis du gerne vil rangere højere på søgemaskinerne via SEO, så er dobbelt indhold og viderestilling af sider som har ændret navn meget vigtigere end at nogen ligegyldige sider ikke er til at finde. Og det sladre Google Search Console heldigvis OGSÅ om. Der kommer en “advarsel” op, hvis man kan kalde det det. Og her det vigtigt at få det i orden. Jeg vil ikke komme med en lang forklaring på det her. Det skriver jeg en anden artikel om. Men jeg vil gerne kort sige at dobbelt indhold på en hjemmeside ofte er “dovenskab”.

LÆS GERNE VORES ARTIKEL OM VEDLIGEHOLDELSE OG DOVENSKAB HER.

(Lille sidespring, i know – vi fortsætter med artiklen, men kunne være du vil have hjælp til det også)

Hvis dit indhold på flere sider minder for meget om hinanden vil google opfatte det som den samme side. Husk på at Google er IKKE ET MENNESKE, MEN EN ROBOT.

På en hjemmeside vil mit råd være at skrive nyt indhold på de sider som ikke er indekseret pga. dobbelt indhold, for det tager ikke så lang tid og det vil Google MEGET BEDRE KUNNE LI. Det er et tegn på dedikation og kvalitet. Med en webshop derimod kan jeg godt se problemet hvis man har 100 eller 1000 varer som minder mere eller mindre om det samme. Det ville tage 100 år, men det kommer jeg også ind på i en anden artikel, om hvordan man anvender kanoniske tags på flere varer med næsten samme beskrivelse.

Konklusion på denne artikel er: at du ikke skal blive bange for at Google straffer dig fordi alle dine sider IKKE er indekseret. Det sker der ikke noget ved. Og det er heller ikke nødvendigt at indeksere alt. Faktisk er det mellem1 – 5 sider eller indlæg eller varer du skal prøve på at få en god rangering på. Så tag det roligt. Lad være med at få stress over alt ikke er indekseret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *