SEO på din hjemmeside – Tjekliste fra A til Z indenfor SEO på sider/indlæg
Tjekliste for On-page SEO! – Vi har lavet denne lille guide med tips og tricks om On-page SEO. Håber i kan bruge den til noget.
Søgeord / Søgefrase
FInd det rigtige søgeord som det første
Først og fremmest skal du vælge et søgeord eller en søgefrase som du gerne vil findes på. Og hvilken side eller indlæg du gerne vil have bliver vist højst oppe. Det er bedst at lave SEO på alle sider og indlæg. Men du bør vælge nogen sider eller indlæg som bliver dit hjørneindhold, altså det vigtigste.
Long eller shorttail
Ofte vil mange vælge et søgeord (eksempelvis: “SEO”) . Det kaldes shorttail, men det gør mange af ens konkurrenter også. Og så er det et spørgsmål om hvem der kommer højst op i søgeresultatet, det afhænger af resten af dit SEO arbejde. Med en sætning er der ikke så meget konkurrence om pladsen. Og du vil blive set mere på længere sigt med en sætning. Det kaldes også Longtail.
SEO Titel
Din seo titel bliver set på Google
Eksempelvis er vores SEO titel på denne her side (Se billedet).

Det giver din bruger en ide om hvad der er af indhold på siden og om det er det brugeren søgte efter. Vi har valgt at ligge et billede ind og givet det en ALT beskrivelse , fordi det ikke er godt at bruge søgefrasen alt for mange gange på samme side eller indlæg.
Kort titel (også kaldet URL)
Relevant kort titel
Det skal være nemt for Google at finde din side og derfor skal den korte titel eller URLén have en titel som er relevant for din side. Se billedet med vores hjemmeside adresse efterfulgt af /seo-på-din-hjemmeside

Meta Beskrivelsen
Når brugere søger på nettet og de finder din side eller dit indlæg skal de have en kort beskrivelse af hvad der er af indhold på siden/indlægget. Det gør man med at lave en meta beskrivelse. (Se billedet)

Det i det gule er din meta beskrivelse
På billedet ovenover kan du se det som er markeret med gult, at vi har skrevet søgefrasen som det første, efterfulgt af at vi beskriver hvor vigtigt SEO er, og til sidst “læs mere”, for at gøre brugeren nysgerrig og få vedkommende til at klikke videre, så han eller hun kommer ind på din side eller dit indlæg.
Billeder og SEO
Tjekliste for On-page SEO – Brug billeder, men overdriv ikke
Tjekliste for On-page SEO! Din side eller dit indlæg skal altid være bruger venligt. Er det ikke det vil de fleste hurtigt søge videre fordi det hele ser lidt kedeligt og tamt ud, Og her er brugen af billeder godt (men overdriv nu ikke).
Vælg et relevant billede
Google kan som sådan ikke læse hvad der er på dit billede, men det er selvfølgelig ikke godt at ligge billeder op som ingen relevans har til det emne du skriver om.
Tjekliste for On-page SEO – Husk altid ALT beskrivelse på dit biillede
Når det er sagt, så skal Google også kunne finde ud af HVAD der nu er på billedet, og til det bruger man ALT beskrivelser. Det er en beskrivelse af hvad der vises på billedet som ligges ind i en kode som kaldes ALT, og det vil Google så gå efter.
Kald dit billede hvad det er
Er det eksempelvis et billede af en bygning under konstruktion, så skriver man gerne i ALT beskrivelsen “Bygning under konstruktion” (Dog skal dette også være en del af din søgefrase for at det giver mening for Google). En anden vigtig ting er at kalde billedet for det som det er. På Facebook får billeder ofte en laaaaang titel som Kajkm92344992.jpg. Det er noget skidt for din SEO. Ændre det hellere til bygning-under-konstruktion.jpg

Tjekliste for On-page SEO – Få optimeret dine billeder
En anden vigtig ting med billeder er deres størrelse. Jo hurtigere din side er til at loade , jo bedre brugeroplevelse og bedre SEO. Sørg altid for at dine billeder er i den rette størrelse og opløsning.
Tekster og SEO
Ikke være doven
Som sagt tidligere er dit indhold vigtigt på dine sider og dine indlæg. Og her nytter det ikke noget “at være doven”. Ikke hvis man gerne vil højere op på Google, eller at man gerne vil holde brugere på ens hjemmeside længere.
SEO Tekster
Det kræver indhold i form af information som er relevant for brugeren. Og der skal skrives nogen tekster. Men en ting er at skrive tekster. Noget andet er at dine tekster også skal være SEO tekster. Og det fungere ikke på samme måde som man lærte det i skolen.
Du kan altid rette
Det skal selvfølgelig være læseligt, og gramatikken skal også være i orden, samt ingen stavefejl. (Vi er jo kun mennesker, så sørg altid for at tjekke dine tekster igennem en gang imellem og ret til. Det kan Google også godt li. Altså at der er aktivitet på din hjemmeside, så det er en win win situation).
Mindst 300 ord
Dine tekster skal som minimum indeholde 300 ord pr side eller indlæg og gerne flere. Dog bør du holde dem under 1500 ord og hvis der er mere end det, så opret hjørnestens indhold eller nye indlæg.
Korrekt brug af overskrifter
Tjekliste for On-page SEO – Brug overskrifter rigtigt
Tjekliste for On-page SEO! – Endnu en vigtig ting indenfor søgemaskine optimering er korrekt brug af overskrifter. For at Google bedre kan finde dine sider eller indlæg bruger man overskrifter H1 til H6. Men det er ikke helt ligegyldigt hvordan man bruger dem.
Tjekliste for On-page SEO – Overskrift type H1
H1 bruger man eksempelvis KUN 1 gang som hoved overskrift og det er ofte defineret i ens CSS når man anvender WordPress. Det er her man skal bruge sit søgeord eller søgefrase i H1 overskriften, da det er noget af det første google ser. Jo før i overskriften jo bedre.
Tjekliste for On-page SEO – Overskrift Type H2
H2 er en under overskrift, men ligger højst i hierkiet efter H1 (H1 skal du aldrig bruge i selve din tekst. Den vil ofte ligge automatisk som din side eller dit indlægs overskrift. Herefter bruger du H2 i din tekst, men ikke overdriv)
Tjekliste for On-page SEO – Overskrift H3 til H6
H3 til H6 er under under overskrifter som bruges i din tekst. Men overdriv ikke brugen selvom Google godt kan li det, for hvis du overdriver kan Google også tyde det som om du prøver “at snyde”.
H1 til H6 er HTML (Denne linje er H3)
Tjekliste for On-page SEO – Brug ikke en overskrift fordi den er pæn
Det er vigtigt at bruge overskrifterne og sætte dem som overskrifter. Mange har tendens til at vælge en overskrift efter hvordan det ser ud, og det kan man godt forstå fordi det ser godt ud på ens hjemmeside. Men det er også vigtigt at Google forstår at det er en overskrift. Man kan lave om i overskrifternes udseende via et stylesheet (CSS).
Interne og Eksterne links
Tjekliste for On-page SEO! De interne links
Det er links på din side som forbinder alle dine sider sammen. Det er vigtigt at man sørger for at man ALTID kan komme videre. Der må ikke være nogen “dead ends”. Det kan Google ikke li. Lad os eksempelvis sige at du har 5 sider. De vil ofte være i en menu så man kan navigere rundt. Det er dog ikke nok. Sørg for at lave links på de forskellige 5 sider som linker rundt til hinanden. Det er også en god ide at ligge links ind i dine indlæg på din blog som linker videre til dine 5 sider, men husk nu at gøre det lidt smart og ikke bare smide 5 links efter hinanden. Det skal stadig se smart ud og være brugervenligt for dine besøgende.
Tjekliste for On-page SEO! – De eksterne links
Den er lidt mere tricky. Eksterne links er når du linker videre til andre hjemmesider. Det er en del af det som kaldes link building. Når du linker videre til andre sider som er relevante for dit indhold, så giver du den hjemmeside nogen points som får dem til at rangere højere på Google. Det vil du nok også gerne have den anden vej, så når du laver eksterne links, så kontakt dem du linker til og spørg om de evt. vil linke tilbage. Det er ikke sikkert de vil, men man kan altid spørge.
Husk at vi har SEO Abonnementer og Kursus i lære SEO.
Du bør ikke købe links! Medmindre de er relevante! Men at ligge en artikel op på eksempelvis Amino er ok